Wergelandshaugen

Eidsvollbakken 33, 2080 Eidsvoll

wergelandshaugen.com/

location

«Wergelandshaugen AS ble etablert i 2017 da Annicken Thrane-Steen kjøpte stedet. Siden da har Sorenskriverboligen blitt restaurert, stallfløyen revitalisert og byggene Atelierlåven og mikrohusene ble ferdigstillt i 2022.

Sorenskriverboligen
Villaen ble bygget i 1921 og er nå restaurert med tanke om å bevare 1920-talls klassisismen som stilart. Arkitektene Arneberg var opptatt av Norsk herskapsstil og 1700- tallet. Kom på Omvisning for å lære mer.

Amalies Have
Kafé med fokus på lokal og bærekraftig mat, med råvarer fra sesongen. Amalies Have disponerer selskapslokaler og møtemat

WH AiR
Wergelandshaugens Salonger er foreningen som har ansvar for alt av kunst på WH. Der i blant WH AiR som er et residensprogram der kunstnere oppfordres til å søke på den årlige åpne søknaden. Her er det mulig for kunstnere å bli kjent med andre med ulike faglige bakgrunner, og å fordype seg i egne kunstnerskap.

Mikrohusene
Fire mikrohus er oppført på den historiske tomten, her bor det kunstnere under WH AiR halve året, og du kan leie til deg og dine venner og kolleger i sommer og vinterhalvåret. Mikrohusene er en unik overnattingsmulighet.»